Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena

2023 m. pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ Lietuvoje vyko jau šešioliktą kartą. Kasmet minėjimas įgauna vis naują, ypatingą prasmę, nes keičiasi kartos.

Iniciatyvos simbolis – žvakė, kuri simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę.

Sausio 13 – oji darželyje buvo neįprasta diena. Iš pat ryto lange buvo uždegtos žvakutės, paminėti Sausio 13 – osios – žuvusių už Lietuvos Nepriklausomybę, tam, kad žvakių liepsnelės plazdėtų visoje Lietuvoje vienu metu.

Žvakių liepsnelės atkreips visų dėmesį ir primins dienos svarbą.  Taip prisidėjome prie Sausio 13 – osios visuotinės pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“.

Pilietine iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ prisiminėme 1991 metų sausį, prieš trisdešimt dvejus metus, kai vienybės ir laisvės siekio vedini  Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę.

Dailės užsiėmimas, neužmirštuolių kūrimas, pievos sodinimas bendradarbiaujant su NDKC Glitiškių skyriumi bei vietos bendruomene.

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena – minėjome šią dieną su VRSCB Paberžės struktūrinio padalinio darbuotojomis Renata Gerulska ir Barbara Gerulskaja.

Kad dienelė būtų ypatinga ir įsimintina, vaikams jos paruošė ypatingas ir žaismingas veiklas bei aptarė sausio 13-osios simbolius. Tikime, kad mažoji mūsų karta gerbs ir džiaugsis LAISVE.

Laisvės gynėjų dienos minėjimas yra puiki proga parodyti sau ir visam pasauliui, kad ir šiandien esame vieningi ir pasiruošę apginti iškovotą laisvę.

Įspūdžiais apie minėjimą pasidalijo ir VRSCB Paberžės struktūrinis padalinys

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064806693321

Auklėtoja Jūratė Baltrušaitytė