Respublikinė paroda „Mes iš lapų“

2023 10 lapkričio

Rudabarzdis Dėdė Ruduo ėjo per žalią mišką ir taip pūstelėjo, kad medžių šakos sulingavo, tarsi sparnais suplasnojo, ir pabiro lapai lapeliai. Vėjas juos pagavo ir ėmė žarstyti, nešė ir vėtė, mėtė ir gaudė… Ir jam labai patiko tas žaidimas. Mat lapai buvo gražūs: vieni dideli dideli, kiti maži mažuliukai, vieni lygus, kiti karpytais krašteliais…O kokiomis nuostabiomis spalvomis žėrėjo!

Tuo metu, po rudeninį mišką, vaikštinėjo vaikai. Lapai juos taip sužavėjo, kad ėmė juos rinkti, o parsinešę į grupę, lapus paskleidė ant stalo ir  ėmė dėti vieną prie kito. Baigę darbuotis, vaikai patys nustebo: kaip gražu! Medžiai, gėlės, drugeliai, paukščiai, žvėreliai, kilimai, paveikslėliai…

Parodos tikslas – skatinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kūrybiškumą, originalių meninių saviraiškos formų paiešką, naudojant gamtinę medžiagą – lapus.

Parodos uždaviniai:

Skatinti šeimos narius praleisti kartu su vaikais laiką gamtoje, rinkti gamtinę medžiagą;

Sudaryti sąlygas  tyrinėti ir eksperimentuoti, ugdant vaikų pažinimo kompetenciją;

Siekti, kad vaikai pajaustų rudens spalvų, formų grožį ir įvairovę, ugdant meninę    kompetenciją;

Įtraukti kuo daugiau Lietuvos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų, sudarant galimybę pasidalinti gerąja darbo patirtimi, inovatyviomis idėjomis, skatinant pedagogų ir vaikų išradingumą. (Lapkritis)