Adventinis rytmetys „Dalijimasis Kalėdaičiu“

2023 19 gruodžio

Kai gruodis pabeldė į metų duris,

Tau tyliai šnabždėjo žvaigždėta naktis…

Stebuklų skrynelę pravėrė plačiai,

Pro langą įskridę dangaus angelai.

Advento vainiką nupynė širdis,

Ir angelo sparną paliko viltis.

Linkėjo daug laimės baltoji žiema

Barstydama džiaugsmą, pas mus eidama.

               Gruožio   19-os dienos Adventinį rytmetį, grupių  „Varpelis“ ir „Motylki“ ugdytiniai,  ir įstaigos bendruomenė  susirinko šventiškai papuoštoje grupėje. Renginio metu vaikai kartu su mokytojomis E. Malinovskiene, D. Grubinskaite papasakojo ir suvaidino gražią, gerumu dvelkiančią Advento pasaką  apie keturias Advento žvakeles: keturios vainiko žvakės reiškia keturias Advento savaites. Kas savaitę uždegamos žvakutės liudija artėjimą prie Jėzaus gimimo, augančią šviesos pergalę prieš tamsą ir viltį.

Vaikai, vaidino, giedojo kalėdines giesmes, klausėsi kalėdinių eilėraščių,  gražaus bei ramaus Šventų Kalėdų laukimo palinkėjo darželio direktorė Valerija Jaglinska.

Jau tapo tradicija, kad mūsų Adventiniuose Kalėdaičio dalijimosi renginiuose apsilanko garbus svečias, Paberžės Švenčiausios Jėzaus Širdies bažnyčios klebonas kunigas Jaroslav Spiridovič​. Smagu, kad mūsų kunigas visada ateina į svečius su gražia malda ar istorija apie tikėjimą, Dievo galią, tradicijas, kurių laikomasi jau nuo senų laikų. Dėkojame, gerbiamam svečiui kunigui Jaroslavui Spiridovič,  už apsilankymą,  pabuvimą kartu ir saldžias dovanas.

                                IU mokytoja Danutė Grubinskaitė