Šiaurės šalių literatūros savaitė

      Šiaurės šalių literatūros savaitė yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden” sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui ir pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra.

     Šių metų literatūros savaitė vyko lapkričio 14-20 d. dienomis.

     Šiais metais  literatūros savaitė kvietė skaityti apie Šiaurės šalių gamtą, meilę ir pagarbą jai, kuri giliai persismelkusi į kultūrą ir užima svarbią vietą Šiaurės šalių literatūros ir pasakojimų tradicijose. Šiaurietiška gamta turtinga savo gamtos turtais: ugnikalniais vakaruose, ledynais šiaurėje, geltonai švytinčiais rapsų laukais pietuose ir tūkstančiais ežerų rytuose. Žmogaus ryšys su gamta yra pagrindinės šių metų skaitymams atrinktų knygų temos.

     Šiais metais grupės „Varpelis“ ugdytiniai kartu su mokytoja Paulina klausėsi ir aptarė  autorių: Malin Kivelä, Linda Bondestam, Martin Glaz Serup kūrinį „Jei sutiktum lokį“. 

       Dėkojame VRSCB Glitiškių struktūrinio padalinio bibliotekos darbuotojai Genoefai  Ignatavičienei, kad pasikvietė į  šiltą ir jaukią savo bibliotekos aplinką.

                                                                                 Mokytojos:   P. Lisovska, D. Grubinskaitė