STOVYKLA “ATVERKIM VASARAI VARUS” – 2016

                Jau septintą kartą Glitiškių mokykloje -darželyje buvo organizuojama dieninė stovykla „ATVERKIM VASARAI VARTUS“. Š.m. stovykla vyko nuo birželio 1 dienos iki 9 d. Stovyklos metu vyko labai daug linksmų žaidimų, rungčių, sportinių varžybų, ekskursija. Taip mokiniai susipažino su tradicine liaudies keramika, mokėsi anglų kalbos bei analizavo tam tikras ištraukas iš Biblijos. Užimtumas vasara reikalingas visiems vaikams, tačiau labiausiai tiems, kuriems mokykla yra dažnai vienintelė galimybė sužinoti ir pamatyti kažką nauja. Stovyklos užsiėmimus vedė pradinio ugdymo pedagogės – E. Voiničienė ir S. Cijunaitienė, anglų kalbos – I. Dzvinel, tikybos – N. Afonina.
          Pirmą stovyklos dieną ,,Spalvota vaikystė“ įvyko iškilmingas stovyklos atidarymas ir kartu buvo švenčiama Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ta proga į stovyklą buvo atvykęs klounas ir balerina, kurie linksmino vaikus ir krėtė įvairias išdaigas. Vėliau savo jėgomis vaikai bandė pakartoti jų išdaigas bei triukus. Diskotekos metu demonstravo savo išradingumą, kūrybiškumą ir kartu bandė pamėgdžioti populiarus atlikėjus.
             Antrą dieną – ,, Darbas su moliu“ mokiniai susipažino su tradicine liaudies keramika, aplankė tautodailininkės M. Čekolis parodą, per individualią veiklą susipažino su moliu, jo savybėmis, įgijo lipdymo įgūdžių, kūrė, patyrė džiaugsmą.
             Trečią dieną-,,Makingposters. Presentation. (Plakatųkūrimas.Pasirodymas)“vaikai kūrė ir pristatė plakatus apie naminius ir laukinius gyvūnus, apie juos papasakojo angliškai, dainavo dainelę, džiaugėsi savo darbais. Visapusiškai stiprės moksleivių kompetencijos, sveikata, socialiniai įgūdžiai, meilė gamtai, meninė, pažinimo, bendravimo bei komunikavimo įgūdžiai.
              Ketvirtą ir penktą dieną ,,Dievas tarp mūsų. Pasitikėjimas“. Vaikai išmoko grožėtis gamta ir įžvelgti Dievo Didybę. Bandė kurti žmogaus veidą, suprato, kad kiekvienas žmogus yra ypatingas Dievo kūrinys, išmoko pajusti pasitikėjimo ir saugumo galią, pasitelkė aktyvų judėjimą bei greitą mąstymą, vaidino.
               Šeštą dieną–vyko ekskursija ,,Edukacinė programa su haskiais Indėnų kaime “-vaikai susitiko su indėnų vadu ,,Bėgančiu vilku“, susipažino su dvidešimčia įspūdingos išvaizdos ir charakteriu šunimis, įveikė įvairias užduotis: kliūčių ruožas, šaudymas iš lankų, spjaudyklių.
              Septintą dieną – ,, Indoor and Outdoor games. In a Toy Shop. Active outdoor games. (Žaidimas „Žaislų parduotuvėje“ ir judrūs žaidimai gamtoje)“. Mokiniai išmoko: naujų angliškų daiktų pavadinimų, kalbėti angliškai parduotuvėje, įtvirtino skaitvardžių vartojimą, būti kultūringiems, gražiai paprašyti, padėkoti, atsiprašyti, savo žaidimais tuo ką išmoko.
             Apibendrinus stovyklos veiklą, galima teigti, kad užsibrėžti tikslai ir uždaviniai buvo įgyvendinti. Vaikai puikiai praleido laiką, patyrė daug džiugių emocijų, mėgaudamiesi kruopščiai jiems suplanuota programa, pažino ir išmoko nauja.
Stovyklos vadovė Valerija Jaglinska
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA