Akcija „Lietuvai ir man”

„Esate laimingi, nes gimėte laisvoje Lietuvoje. Tokioje Lietuvoje Jūs ir užaugsite, jeigu būsite vieningi ir drąsūs. Jei didžiuositės tardami savo Tėvynės vardą. Šiandien trispalvę juostelę nešiojatės ant savo riešo. Tegul šios trys spalvos atranda ypatingą vietą ir Jūsų širdyse“, – akcijos „Lietuvai ir man“ pradžią Nacionalinėje dailės galerijoje kartu su mokinių ir jaunimo organizacijomis paskelbė iniciatyvos globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Mūsų Nepriklausomybei jau 25-eri. Akciją „Lietuvai ir man“ inicijuoja kartu su nepriklausoma Lietuva augusi karta – moksleiviai, studentai – norėdami suburti jaunimą bei Lietuvos visuomenę kartu paminėti 25-ąjį dabartinės mūsų valstybės gimtadienį. Nuo vasario 16 iki kovo 11 dienos Lietuvos mokyklų mokiniai, tėvai, pedagogai ir visi mūsų šalies piliečiai Lietuvoje ir užsienyje kviečiami pinti trispalves draugystės apyrankes, simbolizuojančias tautos vienybę, išsakyti savo linkėjimus Lietuvai.
Mūsų mokykla – darželis taip pat prisijungė prie akcijos „Lietuvai ir man“. Pynėme draugystės apyrankes, simbolizuojančias tautos vienybę. Lietuvai skirtas apyrankes nuvežėme į Nacionalinę dailės galeriją ir jas užrišome ant specialiai šiai akcijai sukurtų Gediminaičių stulpų konstrukcijos. Jau buvo pririšta apie 100 tūstančių apyrankių, tikimasi užrišti 250 tūkstančių apyrankių.
Ačiū visiems, kurie pynė draugystės apyrankes. Užriškite draugams ir dovanokite Lietuvai. Tegul visi pamato mus vieningus, mylinčius ir atsakingus Lietuvos piliečius.
Edita Voiničienė

2015 058

 2015 062 

2015 066 2015 077