ŠIAURĖS ŠALIŲ LITERATŪROS SAVAITĖ

                Jau trečią dešimtmetį vykdomas kultūros projektas, kurio tikslas yra puoselėti garsinio skaitymo ir šiaurietišką pasakojimo tradiciją, propaguoti Šiaurės šalių literatūrą ir prisidėti prie skatinimo. Šiais metais siūloma skaityti jaunesnio amžiaus vaikams kūrinį „Jei sutiktum lokį“ aut. Malin Kivelä, Linda Bondestam, Martin Glaz Serup.

             „Jei sutiktum lokį“ – puikus bendradarbiavimo kuriant paveikslėlių knygą pavyzdys. Šilto humoro pilna knygelė nagrinėja klausimą, ką reikėtų daryti sutikuslokį. Tai istorija apie veikėją, išsiruošusį į žygį miške, tačiau pagrindinis knygosveikėjas yra lokys. Žmogaus ir lokio susitikimas yra aprašomas žaismingai rimtai, visas pasakojimas balansuoja tarp faktų ir išmonės. Nėra jokios prasmės bėgti, nes lokys už žmogų greitesnis. Jokiu būdu nerėk. Geriau su lokiu pasikalbėk apie orą ar suskelk jam kokį juokelį. Greičiausiai tu tikrai pieši geriau nei lokys.

              Anavilio ikimokyklinio ugdymo skyriuje apsilankė VRSCB Paberžės struktūrinio padalinio bibliotekininkės Barbara ir Renata, kurios pristatė knygą „Jei sutiktum lokį. Vaikučiai klausė pasakojimo, diskutavo, kaip elgtųsi jei sutiktų lokį, vėliau kartu kūrė mišką kuriame gyvena lokys. Lokys paliko vaikams staigmenų nepaisant to, kad juos gauti reikėjo sudėti dėlionę, kurioje buvo atsakymas kur yra staigmena. Vaikams labai patiko bibliotekininkių apsilankymas ir jų paruoštas nuotykis su lokiu.

             Dėkojame VRSCB Paberžės struktūrinio padalinio bibliotekos darbuotojoms poniai Barbarai ir Renatai.

                                                                                                                                    Kristina Macevič