Mylimiausios lietuvių autorių eilės

              Kovo 15 dieną VRSCB Glitiškių struktūriniame padalinyje įvyko  rytmetis skirtas lietuvių kalbos dienoms  bei Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti – „Mylimiausios lietuvių autorių eilės“. Šio susitikimo tikslas – puoselėti meilę bei pagarbą valstybinei kalbai, susipažinti su lietuvių autorių kūryba. Į biblioteką, ikimokyklinio ugdymo mokytojų lydimi atvyko Glitiškių vaikų darželio auklėtiniai. Grupė „Varpelis“  su savimi atsinešė  nuostabius darbelius parodai „Gražiausiais lietuviškas žodis“.

              Pradžioje vaikai išgirdo apie lietuvių kalbos kilmę, svarbą kiekvieno piliečio gyvenime. Klausėsi Anzelmo Matučio eilėraščio „Skambioji kalba“. Paskui, darželinukai puikiai pasirodė žaidime, kuriame reikėjo pratęsti žinomus eilėraštukus ir išminė visas pateiktas mįsles. Smagiai dainavo daineles  „Du gaideliai“, „Mano batai“ ir šoko „Šiaudiniai batai“.

              Draugai draugams deklamavo eilėraščius, už ką buvo apdovanoti garsiais plojimais. Grupės „Motylki“ mylimiausias autorius yra Martynas Vainilaitis, tad jo kūrybos eilėraščiai „Telefonas ir sifonas“ ir „Aguonos skarelė“ buvo pristatyti itin kūrybingai. Paskiau visi draugiškai padarė kūrybinį darbelį iliustruojantį „Aguonos skarelę“.

              Puikus susitikimas įkvėpė vaikus tobulinti valstybinės kalbos vartojimo įgūdžius, nes dar kartą įsitikino, kokia graži ji yra.

                                                                                                                            Agata Puncevičienė

nor nor nor nor