BĖGIMAS UŽ LIETUVĄ

Liepos 8 dieną minėjome Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną – leidomės į kelionę-maratoną „Gražiausių vietovių takais“. Mūsų komandos nariai – Glitiškių vaikų darželio grupių „Drugeliai“ bei „Varpeliai“ vaikai. Startavome iš Liepų alėjos, kuri mus nuvedė prie senojo ąžuolo – gyvenvietės „senolio“, saugančio Jelenskio dvarą ir gražųjį Širvio ežerą. Pasimankštinome, padarėme kvėpavimo pratimus, pasigrožėjome ežero bangomis ir nubėgome prie Padvaisko dvaro. Nutarėme, jog pats laikas atgauti jėgas ir truputį pailsėti – atsigulėme ant žolės ir svajojome… paskaičiavome debesėlius-avinėlius danguje… ir, prieš tęsiant kelionę, pamynėme „dviratuką“ kojytėmis ore.

Kitas sustojimas – ūkininko V. Kulešio teritorijoje, kur stūksojo gražūs ir dideli akmenys. Galinėjomės su jais, bet deja, taip ir neišjudinome iš vietos… Maratoną užbaigėme objekte, kuris verčia susikaupti ir susimąstyti – Glitiškių žudynių vietovėje.

Vaikai grįžo labai pavargę, tačiau didžiuodamiesi įveiktu maratonu – tėveliai bei vaikų draugai galėjo išgirsti ne vieną pasakojimą iš darželinukų lūpų apie gražiausias savo krašto vietas.

Ikimokyklinio ugdymo mokytojos:

E.Malinovskienė ir I.Steško

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA